Siirry suoraan sisältöön

Partiotiellä ja Mottitiellä asfaltointitöitä torstaina 11.8. – seuraathan autojen siirtokehotuksia

Teemme tulevana torstaina uusia asfalttipintoja Partiotiellä ja Mottitiellä. Partiotie asfaltoidaan Korsutien ja Viinentien risteysten, eli kiinteistöjen 1-20 kohdalta, missä kadun pohjatyöt ovat jo valmistuneet. Ajoväylälle tehdään päivän aikana lopullinen pinta-asfaltti. Tämän jälkeen siirrymme ennallistamaan Partiotien kevyenliikenteenväylää. Mottitielle tehdään pohja-asfaltointi kiinteistöjen 1-16 kohdalle.

Huomaathan, että työ etenee kaistoittain ja aiheuttaa väliaikaisia liikennejärjestelyjä. Merkitsemme muutokset alueelle opastein. Siirtokehotukset ovat voimassa torstaiaamusta perjantaihin. Työ valmistuu viikonloppuun mennessä.

Pitäjänmäen alueen eri urakoitsijat sovittavat työnsä  yhteen

Tällä hetkellä Pitäjänmäen alueella on käynnissä useampi eri urakka, minkä vuoksi myös ennallistamistöitä porrastetaan eri katualueilla. Urakoitsijat tekevät samoilla kaduilla tehtävistä töistä yhteisen katselmuksen ja sopivat keskenään töiden yhteensovittamisesta. Näin työskentely sujuu mahdollisimman saumattomasti ja vältymme päällekkäisiltä työvaiheilta.

Esimerkiksi Turkismiehentien työt valmistuvat Pitäjänmäen putkisaneerauksen osalta elokuun aikana, mutta TerraWise ei vielä viimeistele tien pintaa asfaltilla. Toinen urakoitsija toteuttaa katujen peruskorjausta samassa kohdassa Turkismiehentiellä syys-lokakuussa ja vastaa siten myös kadun ennallistamisesta oman työnsä päätteeksi. Lisätietoja peruskorjausurakasta löydät täältä: https://www.hel.fi/uutiset/fi/kaupunkiymparisto/pitajanmaessa-kaynnistymassa-elokuussa-katu-urakka

Miten kadut ennallistetaan?

Ennen asfaltointitöiden aloittamista teemme kaduilla huolelliset pohjatyöt, jolla takaamme kestävän ja hyvän lopputuloksen. Aluksi tasaamme tienpinnan työkoneella, jonka jälkeen suuremmilla katualueilla tiehöylä tekee vielä kantavamman pinnan. Hienoinen pöly sidotaan tarvittaessa pohjaan vedellä ja suolalla. Tämän jälkeen tielle tehdään pohja-asfaltti ja asennetaan reunakivet. Lopuksi pintaan tehdään lopullinen asfaltti ja mahdollisen kevyenliikenteenväylän asfaltointi.