Siirry suoraan sisältöön

Oletko jo huomannut katualueiden parannukset sekä uudet palo- ja huuhtelupostit?

Uusi, punainen design paloposti Pitäjänmäen Marttilan alueella.

Pitäjänmäen putkisaneerauksen yhteydessä toteutetaan myös katualueiden parannustöitä. Saneerauksen alussa pyysimme niistä ehdotuksia myös teiltä alueen asukkailta. Katujen ennallistamisen yhteydessä reunakiveyksiä on uusittu ja esimerkiksi Korsutien reunat saavat uuden graniittikiveyksen. Lisäksi alueen palo- ja huuhteluposteja on päivitetty nykyaikaisiksi.

Uudet reunakiveykset kohentavat katualueiden ilmettä, mutta niillä on myös vesiin ja katujen huoltoon liittyviä tehtäviä. Sadevesi ohjautuu tieltä reunakivien ja kadun kallistusten ansiosta hulevesiviemäreihin, mikä ehkäisee suurten lätäköiden syntymistä. Kiveykset estävät samalla vesimassoja valumasta kiinteistöjen pihoille. Kiveykset rajaavat katua ja talviaikaan ehkäisevät sitä, että tien reunan maa-aines irtoaa esimerkiksi lumiauran mukaan.

Graniittisia reunakiveyksiä Pitäjänmäen Marttilassa.
Uudet graniittiset reunakivet kestävät aikaa ja auttavat muun muassa hulevesien hallinnassa.

Värikkäät palo- ja huuhtelupostit ilmestyivät katukuvaan

Aluesaneerauksen yhteydessä uusia punaisia paloposteja ja sinisiä huuhteluposteja on asennettu Pitäjänmäen alueelle. Niillä korvataan vastaavia vanhoja vesiasemia, jotka ovat tavallisesti sijainneet maan alla. Uudet maanpinnalla olevat design palo- ja huuhtelupostit ovat käytön kannalta kätevämpiä ja kestävät Suomen sääoloja hyvin. Pirteät värit myös piristävät katujen ilmettä!

Uusia paloposteja alueelta voi bongata yhteensä kuusi, ja nimensä mukaisesti ne ovat tarkoitettu palokunnan vedenottoon sammutustyön sattuessa. Uusia huuhteluposteja taas on ainakin kymmenkunta ja ne ovat tarkoitettu HSY:n (eli Helsingin seudun ympäristöpalveluiden) huoltokäyttöön putkiverkoston huuhtelutarpeisiin.

Lisäksi yksi Helsingissä sijaitsevasta 67 vesipostista sijaitsee Pitäjänmäen Kyläkirkontiellä Taavinkujan risteyksessä. Toisin kuin palo- ja huuhtelupostien kohdalla, vesipostiin ei tarvita erillistä avainta. Se on tarkoitettu kaikkien asukkaiden ja ohikulkijoiden yhteiseen käyttöön, vaikkapa vesipullon tai koiran vesiastian täyttämiseen.