Siirry suoraan sisältöön

Mitä kokonaisaikataulun muutokset tarkoittavat eri alueiden asukkaille?

Kerroimme viime viikolla, että saneerauksen kokonaisaikataulu on päivitetty. Saneerausalueet 2 ja 3 ovat valmiita tänä vuonna, kun taas alueet 1 ja 4 valmistuvat ensi vuoden puolella. Tavoite on saada kaikki työt valmiiksi kesällä 2023. Mitä muutos tarkoittaa eri alueiden asukkaille?

Saneerausalueen 2 ja 3 asukkaat

Jos kiinteistösi tonttijohtojen saneerausta ei ole vielä tehty, pyydä tarjous tonttijohtojen saneerauksesta ennen juhannusta, viimeistään 23. kesäkuuta. Katso ohjeet tästä: https://pitajanmaenputkisaneeraus.fi/kiinteiston-omistajalle/omakotitalon-omistajalle/#mita-tehda

Tarjouspyynnön jälkeen TerraWise ottaa sinuun yhteyttä ja sopii katselmusajan. Lue tästä jutusta, mitä tonttijohtojen katselmus tarkoittaa ja mitä sen jälkeen tapahtuu: https://pitajanmaenputkisaneeraus.fi/putkessa-tonttijohtosaneerauksen-askelet-tarjouspyynnosta-valmiin-tyon-vastaanottoon/

Alueiden 2 ja 3 katselmukset tehdään kesä-heinäkuun aikana ja saat tarjouksen elokuun 6. päivään mennessä. Tonttijohtojen saneeraustarjous on voimassa kahden kuukauden ajan tarjouksen päiväyksestä.

Huomioithan, että sinun ei tarvitse tehdä mitään, jos olet olet pyytänyt tonttijohtojen saneerauksesta tarjouksen tai olet jo sopinut tonttijohtojen saneerauksesta.

Saneerausalueen 1 ja 4 asukkaat

Alueilla 1 ja 4 tehdään tänä vuonna viemäreiden sukituksia, joissa katua ei kaiveta auki. Töiden kesto on muutamia päiviä kerrallaan.

Kiinteistöjen tonttijohtojen saneeraus siirtyy ensi vuoden puolelle, joten pyydä tarjous tonttijohtojen saneerauksesta viimeistään syksyllä, lokakuun loppuun mennessä. Katso ohjeet tästä: https://pitajanmaenputkisaneeraus.fi/kiinteiston-omistajalle/omakotitalon-omistajalle/#mita-tehda

Katselmukset tehdään loka-marraskuun aikana ja saat tarjouksen marraskuun loppuun mennessä. Tarjous on voimassa kahden kuukauden ajan tarjouksen päiväyksestä.

Sinun ei tarvitse pyytää tarjousta uudelleen, jos olet sen jo tehnyt. Jos olet jo sopinut tonttijohtojen saneerauksesta TerraWisen kanssa, on sopimus automaattisesti voimassa tonttijohtojesi saneeraukseen saakka.

Miten asukkaat voivat seurata saneerauksen edistymistä?

Työmaan uusi aikataulu on katsottavissa tästä. Aikataulua avataan yksityiskohtaisemmaksi lähiviikkoina. Aikataulun eri värit kuvaavat vaiheen kokonaiskestoa (vaaleansininen väri), vuoden 2022 (turkoosi väri) ja vuoden 2023 (tummansininen väri) töitä sekä ennallistamisen osuutta (ruskea väri).

– Viestimme työmaan tilanteesta ennakkoon verkkosivuillamme ja Facebookissa. Katukohtaisesta etenemisestä kerromme kahden viikon välein, ja aina tarvittaessa erikseen. Myös louhinnoista ja lyhytaikaisista vesikatkoista ilmoitamme asukkaille aikaisempaa tarkemmin, TerraWisen työpäällikkö Timo Solja kertoo viime perjantaina julkaistussa tiedotteessa.

Miksi kokonaisaikataulun muutos tehtiin?

Urakoitsijana toimiva TerraWise ja hankkeen vetäjä HSY on joutunut päivittämään saneerauksen kokonaisaikataulun, koska sovittu kokonaisaika ei riitä näin laajan alueen saneeraukseen. Lisäksi urakoinnin aikana on tullut vastaan yllätyksiä, jotka ovat hidastaneet työntekoa.

Lue koko tiedote yleisaikataulun muutoksesta: https://pitajanmaenputkisaneeraus.fi/pitajanmaen-putkisaneeraukselle-jatkoaika-vuoden-2023-loppuun-asti/

Pahoittelemme muutoksesta mahdollisesti johtuvaa haittaa. Jos sinulla on kysyttävää aikataulusta tai oman kiinteistösi tonttijohtojen saneerauksesta, laita meille sähköpostia osoitteeseen pitajanmaen.putkisaneeraus@terrawise.fi tai soita numeroon 040 626 6426.