Siirry suoraan sisältöön

Kooste infotilaisuudessa esitetyistä kysymyksistä

Kuvituskuva.

Pitäjänmäen putkisaneerauksen ensimmäinen vuoden 2023 infotilaisuus järjestettiin tammikuussa Teams-verkkotilaisuutena. Siihen osallistui noin 30 henkilöä. Tilaisuudessa oli mahdollista kysyä aluesaneeraukseen liittyviä kysymyksiä, joihin hankkeesta ja sen urakoinnista vastaavat HSY:n ja TerraWisen asiantuntijat vastasivat suullisesti tilaisuuden aikana. Kysymykset vastauksineen löytyvät myös täältä urakan verkkosivuilta. Olemme olleet yhteydessä suoraan asianosaisiin kysymyksistä, jotka koskivat yksittäisiä kiinteistöjä tai koteja.

Olen jo ainakin kolme kertaa lähettänyt tarjouspyynnön viimeisen vuoden aikana, kuitenkin ilman vastausta tai kuittausta TerraWisen puolelta. Voinko luottaa, että ovat tulleet perille? 

Olemme pahoillamme, kun olet joutunut odottamaan tarjousta. Meille TerraWiselle on tullut saneerausurakasta ilahduttavan paljon kysymyksiä ja tarjouspyyntöjä, ja osa kysymyksistä vaatii myös tarkkaa paneutumista. Alueiden 1 ja 4 tarjouspyyntöjen käsittely on parhaillaan käynnissä ja vastaamme tarjouspyyntöösi mahdollisimman pian!

Olemme hyväksyneet saamamme tarjouksen helmikuussa 2022 sähköpostilla, mutta emme ole saaneet siihen mitään vastausta. Olen tiedustellut asiasta sähköpostilla, mutta siihenkään ei ole tullut vastausta. Miten voimme varmistua siitä, että hyväksymämme tarjouksen mukaiset työt tontillamme tehdään?

Jos olet jo hyväksynyt saamasi tarjouksen, on sen sisältö yhdessä sovittu. Urakoitsija ottaa sinuun yhteyttä, kun kiinteistösi tonttijohtojen saneerausajankohta tarkentuu.  Voit myös seurata saneerauksen edistymistä Pitäjänmäen putkisaneerauksen verkkosivuilta, www.pitajanmaenputkisaneeraus.fi.

Onko HSY:n osuus (jos kiinteistön tonttijohtoja ei saneerata ja sellainen tontille asetetaan) kotitalousvähennyskelpoinen?

Kotitalousvähennystä ei valitettavasti voi hakea pelkän katuosuuden saneerauksesta, sillä tämän osuuden kustannukset maksetaan suoraan HSY:lle eli Helsingin seudun ympäristöpalvelulle. HSY on kuntayhtymä ja sen jäsenkuntia ovat Espoo, Helsinki, Kauniainen ja Vantaa.

Verottaja kertoo aiheesta sivuillaan seuraavaa:

”Et saa kotitalousvähennystä kunnan palveluista muuten kuin poikkeustapauksissa. Vähennystä ei saa, jos maksu menee kunnalle tai kaupungille. Sillä ei ole väliä, onko työn tekijä yritys tai esimerkiksi palvelutalo.”

Lisätietoja: https://www.vero.fi/henkiloasiakkaat/verokortti-ja-veroilmoitus/tulot-ja-vahennykset/kotitalousvahennys/kotitalousv%C3%A4hennyksen-edellytykset/

Lisää usein kysyttyjä kysymyksiä ja niiden vastauksia löydät täältä.