Siirry suoraan sisältöön

Katujen kunnostus Pitäjänmäellä etenee kesäkuun aikana

Katujen kunnostustyöt etenevät alueilla 2 ja 3. Ennallistamme katuja niissä kohdissa, joissa runko- ja tonttijohtojen saneeraustyöt on saatu kokonaisuudessaan valmiiksi. Pyysimme teiltä alkuvuodesta myös katualueiden parannusehdotuksia, jotka olemme nyt huomioineet työn suunnittelussa.

Osa katuosuuksien ennallistamistöistä tehdään yhteistyössä Helsingin kaupungin kanssa. Huomaathan, että katujen kivetysvaiheessa kaduille ei voi pysäköidä autoja. Merkitsemme siirtokehotukset katualueille asianmukaisesti aina vähintään 48 tuntia ennen työvaiheen alkamista. 

Miten kadut ennallistetaan?

Ennen asfaltointitöiden aloittamista teemme kadulla huolelliset pohjatyöt, jolla takaamme kestävän ja hyvän lopputuloksen. Aluksi tasaamme tienpinnan työkoneella, jonka jälkeen suuremmilla katualueilla tiehöylä tekee vielä kantavamman pinnan. Hienoinen pöly sidotaan pohjaan vedellä ja suolalla. Tämän jälkeen tielle tehdään pohja-asfaltti ja asennetaan reunakivet. Lopuksi pintaan tehdään lopullinen asfaltti ja mahdollisen kevyenliikenteenväylän asfaltointi.

Milloin työt tehdään?

Teemme katujen ennallistamistöitä kesäkuun aikana ainakin Partiotiellä ja Pitäjänmäentiellä. Aloitamme tiehöylällä tehtävät tiestön pohjatyöt viikolla 25. Tietä tasaavan pohja-asfaltoinnin teko alkaa Partiotiellä juhannuksen jälkeisenä maanantaina 27.6. aamupäivällä. Partiotien läpiajoa kannattaa välttää työn ollessa käynnissä. Työ jatkuu 28.6., jolloin jalkakäytävän väliaikainen asfaltti Pitäjänmäentie 19 kohdalla korvataan uudella samalla, kun taloyhtiön muita alueita pinnoitetaan.

Heinäkuussa rakennetaan katujen reunakivetykset ja sen jälkeen tehdään lopullinen asfalttikerros. Reunakiveysten asentamisen aikana kadunvarsille pysäköimistä tulee välttää, jotta pääsemme työskentelemään tien reunoilla. Kiitos siis, kun noudatat ajoneuvojen siirtokehotuksia!

Katujen tasaaminen ja erityisesti katujyrän työskentely voi aiheuttaa myös lievää tärinää Marttilan alueen savisessa maaperässä. Ennallistamistöistä aiheutuva tärinä ei vaikuta talojen rakenteisiin. Helposti särkyvien esineiden turvallinen säilytys kannattaa kuitenkin varmistaa ennallistamistyön ollessa oman kiinteistön kohdalla.

Kerromme ennallistamistyön etenemisestä ajantasaisesti myös täällä urakan verkkosivuilla ja Facebookissa. Saneerataan yhdessä!